De fedeste festivaler verden rundt
Festival

Uanset hvor i verden, man ser hen, så elsker folk at fejre og griber gerne alle muligheder for at holde fest – og festivaler er essentielt én stor fest. En fejring af det, der nu er i centrum. Det kan være kultur, kunst, mad og drikke, forskellige helligdage og selvfølgelig musik. I denne artikel skal vi se lidt nærmere på de forskellige festivaler, der bliver holdt rundt omkring i verden, og som helt bestemt bør komme på din liste over ting, du skal opleve.

De store og populære

Burning Man er en kæmpe, lidt surrealistisk oplevelse i Nevadas ørken.

Vi starter med at se på de festivaler, som de fleste af os nok kender eller har hørt om. Det er de helt store, som nærmest har opnået moderne kultstatus. USA har altid været et mekka, når det kommer til festivaler og musikale oplevelser og danskerne er vilde med at tage derover. Det er også her, vi finder den sagnomspundne kulturelle oplevelse Burning Man. Festivalen er en årligt tilbagevendende begivenhed, der startede tilbage i 1986, da nogle venner samledes i ørkenen og byggede en kæmpe mand af træ og derefter satte ild til den. Denne lidt bizarre hændelse var startskuddet til én af de største kulturelle begivenheder i verden. Hvert år flokkes omkring 35.000 mennesker til et sted i Nevadas ørken, hvor de bygger en midlertidig by ved navn Black Rock City. Her er alt tilladt og kreativiteten er i højsædet og festivalen afsluttes hvert år med at sætte ild til en kæmpemæssig mand bygget ud af træ, mens tusindvis af tilskuere hujer og synger.

Herefter tager vi et smut til Rio de Janeiro i Brasilien, hvor der som bekendt hvert år afholdes verdens største karneval. Begivenheden finder sted i slutningen af den varme brasilianske sommer i februar eller marts og varer fem dage. Omkring 5 millioner mennesker samles hvert år for at opleve festivalen, der er kendt for at være fuld af fest, farver, musik, dans og parader. Det er i sandhed en oplevelse værd.

De fleste kender nok også til Coachella – festivalen, der finder sted i den californiske ørken og som er spækket med stjerner som Beyoncé, Post Malone og Justin Bieber, både på scenen og nede blandt publikum. Den hypede festival flyder med glitter, blomsterkranse og selfietagende berømtheder. Det er en af verdens største og mest omtalte festivaler, men det er samtidig også en af de dyreste.

… og de lidt mindre kendte

Der er dermed en masse festivaler, som er både kendte og meget velbesøgte, men der er faktisk også en hel del mindre festivaler, der er et besøg værd, selvom de ikke får så meget tid i rampelyset. Det er for eksempel PokerStars Festival, der – som navnet antyder – er en pokerfestival. Her kan du ofte finde professionelle spillere som for eksempel Parker Talbot, ligesom det også er muligt for almindelige mennesker at spille deres vej ind til begivenheden.

I England bliver der hvert år i maj afholdt ostefestival, hvor en fem kilo tung ost bliver rullet ned af en bakke efterfulgt af en masse mennesker, der jagter osten, og en masse andre mennesker, der ser på det underholdende syn.

I Boryeong i Sydkorea bliver der holdt den årlige mudderfestival, hvor mennesker samles for at bade i mudder, rutscje ned ad mudderbaner, og generelt bare lege i mudder.

De danske festivaler

Så er der selvfølgelig de danske, som vi alle kender og elsker. Der er Roskildefestivalen, Copenhell, Smukfest, Grøn Koncert, Rock under Broen, Spot Festival, Distortion, Northside og meget mere. Danmark har en rig og spændende festivalscene og der er overraskende mange festivaler i løbet af året i forhold til landets størrelse. Festivalerne trækker kunstnere og tilskuere til fra hele verden og mange af begivenhederne har en lang og rig historie bag sig. Det er ikke kun musikfestivaler, vi kan bryste os af (selvom der er rigtigt mange af de). Danmark har nemlig også en lang række mad- og kunstfestivaler rundt omkring i landet, hvor man blandt andet kan opleve lokale og regionale kulinariske oplevelser, god stemning, og ofte også god musik af lokale kunstnere.

Pak tasken og tag afstedDer er dermed nok begivenheder at tage til. Det er bare med at finde ud af, hvor turen skal gå hen, booke billetter (gerne i god tid) og så tage af sted enten alene eller med en flok gode venner og så nyde oplevelsen.