Skab det bedste sammenhold i dit band
Jam session

At have et ordentligt sted at øve med bandet kan have en større betydning end man lige går og regner med. Det er vigtigt at der er skabt en god base for hele bandets sammenhold, for når først tour-livet stikker af, skal man gnidningsfrit kunne gå op og ned ad hinanden i mange timer ad gangen. 

Hold jordforbindelse med hjemlige omgivelser

At skabe et godt fællesskab i bandet er for nogle legende let, mens det for andre kan være en lidt mere kompliceret opgave. Vi er alle forskellige og det skal der være plads til, men hvis man ikke har en god base hvor tingene går let for sig, så kan det give anledning til irritation som kan lede videre til konflikter.

Det første man kan se på i forhold til at have en god base som et band er, at der skal være et øvelokale hvor alle føler sig godt tilpas. Mange vælger at smide en sofa ind i et øvelokale, som er med til at give en stemning af at her kan alle have jordforbindelse. Noget andet der kan skabe velbehag, er hvis der er adgang til kaffe eller andre drikkevarer. Det behøver ikke at være en kaffemaskine men en elkedel kan også sagtens klare jobbet. Skal du finde en elkedel så klik her.

Kommunikation og ansvarsområder er nøglen

Når du har sikret dig at øvelokalet er etableret så der kan være en form for hjemlig stemning selv under øverene, så er du rigtig godt på vej. Hertil kommer den rette kommunikation. Der er bange opgaver der ligger bag at lave musik til folket. Det er ikke nok at kunne skrive tekster og komponere de bedste sange, for musikken skal også ud over tærsklen.

Det er enorm vigtigt at bandet tydeligt har kommunikeret ansvarsområderne ud på de forskellige medlemmer, for at der er én alene der skal trække hele læsset med at skaffe koncerter mv. er en stor byrde.