Sådan indretter du et hyggeligt øvelokale
Øvelokale

Dette indhold er sponsoreret

Hvad enten du allerede er en del af et band, producerer musik selv eller har planer og drømme om at starte en musikkarriere enten som band eller solist, så er et godt øvelokale alfa og omega. Det er vigtigt, at I har et sted, hvor der er plads til kreativ frihed og leg, og hvor I har mulighed for at folde jeres musikalske idéer ud. Nogle er så heldige at have et professionelt lydisoleret lydstudie til rådighed, mens andre må nøjes med at indrette et kælderværelse i hjemmet som et øvelokale. Ligegyldig hvor professionelt øvelokalet er, er det frem for alt vigtigt, at I har et fast lokale, som kun I har adgang til, så I kan efterlade jeres udstyr og indrette det, som I vil. Det sidste vil vi i denne artikel gerne komme med et par gode råd til, hvordan I kan gøre. 

Hæng en lyskæde op

Vi kan selvfølgelig ikke komme udenom, at lyden er det vigtigste i et øvelokale. Dog er det værd at nævne, at lyset altså også spiller en betydelig rolle i indretningen. Det er essentielt, at der er et godt og skarpt lys, så alle kan se sine instrumenter, noder og tekster. Men det er samtidig også vigtigt, at I prioriterer lys, der kan bidrage til en hyggelig atmosfære i øvelokalet, da I skal bruge mange timer der. Her er et godt tip at ophænge en lyskæde indendørs, da en lyskæde giver et afdæmpet, gulligt og varmt lys, som skaber stemning og hygge, især når mørket sænker sig. Det kan godt være, du tænker, at en lyskæde hører julen til, men det passer ikke. En lyskæde kan bruges året rundt, og der er efterhånden kommet så mange flotte og dekorative lyskæder på markedet, at de nærmest kan indgå som et separat stilelement i indretningen. Gå eventuelt efter en lyskæde med LED-pærer, som giver et råt og rustikt udtryk, der passer perfekt ind i et øvelokale.

Gør det personligt

I kommer sandsynligvis til at skulle opholde jer mange timer i jeres nye øvelokale, og derfor er det altafgørende, at I gør lokalet til et sted, hvor I føler jer hjemme, trygge og godt tilpas. Det skal være et sted, I har lyst til at møde ind til hver dag og bruge hundredvis af timer i. Af den grund bør I overveje at tilføre noget personlighed til lokalet, da det kan være tungt og trættende i længden at kigge på fire tomme vægge. Hvis I har et bandnavn, så få produceret en smule merchandise, som I kan hænge op rundt omkring. Eller hvis I har fået taget nogle fede billeder til jeres koncerter, så få dem fremkaldt og hæng dem op. I kan også indramme teksten eller noderne til jeres aller første sang og hænge dem op. Der er masser af muligheder og jo mere personlighed, jo bedre. Det handler egentlig bare om at slippe fantasien løs og gøre det så personligt som muligt.