Oplev koncerter i udlandet – men husk dit visum inden afgang
Scene

I Danmark har kunsten været hårdt ramt og det har ikke været muligt for de udenlandske musikere at fastholde de planlagte koncerter i Danmark. Ligeledes har de danske musikere været ramt af de mange restriktioner og musikelskerne hungrer efter snart at opleve livemusikken igen.

Husk de generelle regler for indrejse til et andet landet når du rejser

Ligeså vel som de udenlandske musikere har måtte aflyse koncerter har de danske musikere også været hårdt ramt af de mange restriktioner som spillestederne har været underlagt. Det kan derfor sagtens tænkes at der er flere der sidder og tripper for snart at få lov til at opleve livemusikken igen og skal det være udlandet der kalder på os, så er vi stort set alle klar til at gøre det også.

Det er dog vigtigt at huske at med det samme du begiver dig ud over de danske landegrænser, så kan der være tale om andre restriktioner for det pågældende land, men der kan også være tale om generelle regler for indrejse til landet.

Ansøg om visum i god tid, når der er krav om rejsetilladelse

Gør dig selv den tjeneste at gå på www.e-visa.dk og undersøg reglerne for ophold i det land du har i sinde at glæde med dit visit. Selv om der ikke er tale om et længere ophold men bare en koncert der kun varer en enkelt aften, så skal du overholde reglerne og der kan være op til flere at holde styr på.

Skal du til et land hvor det er nødvendigt at ansøge om et visum så er det vigtigt at kende til dette inden du er på vej hen til flyveren. Der er blevet en fordelagtig behandlingstid på ansøgninger til visum, ESTA eller eTA, men der er stadig tale om at du ikke kan forvente at du har din tilladelse på hånden inden afgang, hvis du først søger i bilen på vej hen til lufthavnen.