Guide: Sådan finder du den billigste Internetudbyder
Internet

Årligt løber der større summer penge ud af vores budget som alene går til vores internetudbyder. I mange tilfælde er vi dog slet ikke bevidst om hvem vi betaler til, og hvad vi reelt set for får pengene. Der kan derfor være mange penge at spare ved at finde den billigste internetudbyder på markedet. 

En internetudbyder sørger for at levere trådløst internetadgang, så du uanset hvorend du bevæger dig, let kan tilgå nettet. Udbyderne konkurrerer dog på forskellige parametre for at øge sin markedsandel, hvorfor der kan være stor forskel på hvilke produkter og typer af bredbånd de tilbyder. En forskel, som kan have stor betydning for dig som forbruger, og spare dig for flere tusinde kroner.  

Klarlæg dine kriterier 

Inden du bevæger dig ind i søgningsprocessen om at finde den billigste internetudbyder, er det vigtigt forinden at klarlægge sine kriterier. Hermed kan du opstille en liste, og således finde en internetudbyder der opfylder alle kriterier men til den billigste pris.  

Tilgår du ofte internettet både på arbejdet men også i privatlivet, kan det måske være værd at overveje en hurtigere hastighed og mere data. Tilgår du omvendt sjældent internettet, kan du spare mange penge ved at vælge en billige abonnementsløsning med lavere hastighed og bredbånd. 

Gør brug af sammenligningstjenester 

Efter at have klarlagt dine kriterier, er det en fordel af gøre brug af diverse sammenligninstjenester, som danner et nemt overblik over de forskellige låneudbyderes tilbud. Inde på billigstbredbaand.dk/udbydere/ kan du hurtigt skabe dig et indblik i, hvilken internetudbyder der vil give dig det mest fordelagtige tilbud. 

Ændre i din abonnementsløsning 

I visse tilfælde, er det ikke altid nødvendigt at skifte internetudbyder for at spare flere penge. Sommetider handler det blot om at skulle omlægge sin abonnementsløsning, så den er mere skræddersyet dig og dine behov. I sådant et tilfælde, skal man blot kontakte sin nuværende internetudbyder og bede om at få et nyt tilbud. 

Ved at slå din IP-adresse op, bør du nemt kunne finde frem til din nuværende internetudbyder og således også den pakkeløsning der er tilpasset dig. I mange områder er flere husstande tildelt den samme internetudbyder og abonnement, hvorfor det kan være relevant at kigge nærmere på dette. Yderligere kan du foretage et mindre regnskab af dit forbrug, så du har et indblik i hvor meget data og hvor hurtig hastighed du har behov for. Hermed vil det være nemmere for din internetudbydere at vide hvilke forhold de bør ændre på.