Det er vigtigt at have den rette pickup til din pladespiller
Vinyl-afspiller

Det er cool og meget smart at have en pladespiller stående og så selvfølgelig bruge den. Men det er også vigtigt, at du har den bedste pladespiller pickup, så du kan være sikker på at få den bedste lydoplevelse, når du sætter en vinylplade på-

Moderne med vinyl

Det er blevet en ting, der er super moderne og en stor trend. At have en pladespiller i sit hjem og at gå op i at købe og høre på vinylplader. Pladebutikker skyder op alle steder og salget af vinylplader er eksploderet, og er igen blevet et sted, hvor musikere kan tjene penge modsat ved streaming. Men der er også meget livsstil i at have dyrke den nye bølge. Ved at have en pladespiller i dit hjem, så sender du også et signal om at du er med på de seneste trends, og at du går op i at have kvalitet i dit hjem. Og du sender også et signal om at du har styr på din økonomi, for det er faktisk blevet dyrt og lidt eksklusivt at købe vinylplader.

Historien om pladespilleren

Det var i 1887 at tyske Emil Berliner opfandt det man kaldte for grammofonen og en tilhørende grammofonplade. Emil Berliner er en kendt opfinder og har også opfundet en speciel forbrændingsmotor til fly, en mikrofon til telefoner og andre ting inden for lydverden. I dag findes et studie, hvor der arbejdes med akustisk musik i Berlin, der er opkaldt efter Emil Berliner.

Find den rette pladespiller

For at få de bedste oplevelser når du afspiller dine vinylplader, så skal du have en pladespiller, der matcher dit behov. Der er selvfølgelig en række parametre, du skal overveje inden du investerer i en pladespiller. Kvaliteten følger prisklassen. Det er dog altid en god ide at vælge en pladespiller fra et af de kendte brands. Og så skal du selvfølgelig finde ud af på hvilket niveau du vil dyrke det at høre vinyler, og så vælge prisklasse ud fra dette. For du kan sagtens får en god oplevelse ved en pladespiller i lavere prisklasse.

Den bedste pickup

Den nok vigtigste element ved en pladespiller er den pickup du benytter. Du kan vælge mellem mange forskellige muligheder. Det er en god ide at vælge en pickup fra et af de kendte brands. Du skal finde ud af om du ønsker en Movia Magnet pickup, hvor nålefanen i pickupen er fastgjort med en magnet eller om du ønsker en Moving Coil, hvor spolerne sidder på nålefanen. Brug lidt research og find ud af hvad der passe bedst til dit behov. Det er tid der er givet godt ud.

Alt det andet

Ud over en god pickup skal du også have en række andet udstyr til din pladespiller. Du skal først og fremmest have noget udstyr til at kunne rense både din pickup og så også have en børste til at kunne rense dine vinylplader. At dyrke det at have en pladespiller kræver vedligeholdelse. Det er faktisk en stor del af charmen ved denne hoppy.