Derfor skal du have solceller på din ejendom
Solceller

Solceller har aldrig været mere populære, end det er i dag – og det er der mange gode grunde til. Der er nemlig mange fordele ved at have solceller monteret på sin ejendom. De fordele vil vi se nærmere på i det følgende.

Solceller giver billig strøm

Der er mange penge at spare ved at have solceller på sit hus. Hvor meget man præcist sparer, afhænger dog af flere faktorer, som fx ens strømforbrug, hvor mange solceller man har og hvordan ens hus er placeret ift. solen. Uanset hvad dog, er solceller stort set altid en økonomisk gevinst, og en investering, som tjener sig selv ind på sigt. Hos Bygga kan du læse mere om, hvad montering af solceller koster.

Det vurderes, at en dansk gennemsnitsfamilie kan spare omkring 1.000 kr. om måneden ved at få monteret solceller, dvs. 12.000 kr. om året.

Solceller er en klimavenlig energikilde

Solceller er en klimavenlig energikilde, som ikke forurener. Ved at få installeret solceller på sin ejendom, sparer man dermed ikke kun penge, men man bidrager også til den grønne omstilling. Den eneste nævneværdige miljøbelastning, der er forbundet med solceller, er den belastning som selve produktionen af solcellerne medfører. Denne er dog minimal i forhold til de miljømæssige gevinster, der er ved solcellerne.

Solceller har lang levetid

Et solcelleanlæg kan holde i mindst 20 år, men der er flere eksempler på anlæg, som holder endnu længere end det. Derudover er der den fordel, at der i hele solcelleanlæggets levetid, ikke skal medregnes nævneværdige omkostninger til vedligehold. Solceller er nemlig robuste og skal stort set ikke vedligeholdes. Løbende vask af solcellerne er den primære vedligeholdelse.

Kan integreres i ejendommens arkitektur

Moderne solceller kan i dag indgå naturligt i ejendommens arkitektur – både som bygningselement i taget eller facaden. Solceller kan dermed erstatte andre typer facadebeklædninger.

Dit hus stiger i værdi

Solceller er attraktive – ikke bare for dig, men også for andre, hvis du skulle beslutte dig for at sælge din ejendom. Når du får installeret solceller på dit hus, kan du dermed forvente, at husets værdi stiger. Huse, som har solceller monteret, er desuden også lettere at sælge og har generelt en kortere liggetid på markedet.